ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ετοιμασία

Την ημέρα πριν από τον αγώνα, φροντίστε να τρώτε μια εύπεπτη διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες. Αποφύγετε τις λιπαρές και πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές! Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της επιβάρυνσης, τόσο πιο ζωτικής σημασίας είναι οι γεμάτες αποθήκες γλυκογόνου και η ισορροπημένη ισορροπία υγρών και ηλεκτρολυτών.

Πριν & Κατά την διάρκεια

Κατά τις ώρες πριν από τον αγώνα, φροντίστε να λαμβάνετε τακτικά υγρά και ενέργεια από υδατάνθρακες. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχει αίσθημα πληρότητας. Το τελευταίο κύριο γεύμα είναι περίπου 3-4 ώρες πριν. Για μακροχρόνια, βέλτιστη απόδοση, είναι σημαντικό να εξασφαλίζετε τακτική παροχή υγρών, υδατανθράκων και ηλεκτρολυτών. Τα τζελ και τα αθλητικά ποτά είναι ιδανικά για τους ποδηλάτες. Ανάλογα με τις συνθήκες προπόνησης, η βέλτιστη πρόσληψη υδατανθράκων είναι συνήθως μεταξύ 60-90 g ανά ώρα. Πίνετε τακτικά, αλλά όχι υπερβολικά, και προσαρμοστείτε στη δίψα σας!

Μετά

Τα πρώτα 30 λεπτά μετά τον αγώνα είναι κρίσιμα για την ταχεία αποκατάσταση και την αποτελεσματική προσαρμογή στην προπόνηση. Εξισορροπήστε την ισορροπία των υγρών και των ηλεκτρολυτών σας το συντομότερο δυνατό και παρέχετε την πρώτη αναπλήρωση ενέργειας, ακόμη και αν δεν αισθάνεστε ακόμη πεινασμένοι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε περίπου 20-25 g πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας και υδατάνθρακες που είναι άμεσα διαθέσιμοι.

Εδώ μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε τις πληροφορίες σε μορφή PDF.

Download PDF